Coastal mortgage services
Image default
Business / Financial Services

Ambachten in de loop der jaren

 

In de loop der jaren zijn er een hele hoop ambachten ontstaan waar je veel gevoel en ervaring voor nodig hebt om ze uit te kunnen voeren. Honderden jaren geleden zijn sommige van deze ambachten al ontstaan.

Het slagers ambacht is een ambacht wat al honderden jaren bestaat. In de middeleeuwen zorgde de slagers ervoor dat de dieren die op de boerderijen stonden voor het vlees werden geslacht. Ze verzorgde het vlees voor heel de stad of voor heel het dorp. De beste stukken vlees werden aan het hof geleverd en de rest van het vlees was voor de bewoners. Veel slagers combineerde dit ambacht met het rietdekkers ambacht. Het meeste vlees werd geslacht in de winters, omdat het dan koud was en gelijk kon worden opgeslagen in koelkelders. Zo was er het hele jaar door een constante aanloop van vlees. In de zomers gingen de slagers de daken op van de boeren om deze weer te voorzien van een nieuw rietendak. Zo hadden de slagers/rietdekkers het hele jaar door voldoende werk en inkomsten om hun gezin te kunnen voorzien.

Een ander ambacht wat al sinds de Romeinse tijd bestaat is schoenmaken. In het verleden kwamen alle schoenen van de schoenmakers en ging iedereen met een kapotte schoen naar de schoenmaker om deze te laten herstellen. Halverwege de 19e eeuw kwamen de fabrieken op, en werden veel schoenen in fabrieken gemaakt. Tegenwoordig gaan ook nog weinig mensen naar de schoenmaker, maar kopen simpelweg een nieuw paar schoenen in de winkel. Mensen die op authentieke leren schoenen lopen neigen er nog wel naar om naar de schoenmaker te gaan. Dit komt omdat deze schoenen vaak duurder zijn en, van authentieke materialen zijn gemaakt.

Al met al zijn er een hoop mooie en oude ambachten die veel toevoeging hebben aan onze samenleving. Helaas zie je sommige van deze ambachten steeds minder.

http://www.rietwerk.nl/

Related Posts

Hoe begin je een bedrijf zonder eigen geld?

Aus diesen Gründen sollten Sie sich für verzinkte Zaunelemente aus Stahl entscheiden

24 uur slotenspecialist Valkenburg