Coastal mortgage services
Image default
Offers

Dit zijn de grootste voordelen van een transportband!

Dit zijn de grootste voordelen van een transportband!

Als je een goedlopend bedrijf en daarbij een magazijn hebt, dan heb je vast al eens van een transportband gehoord. Wellicht heb je zelfs al overwogen om er een te laten aanleggen in jouw magazijn. De transportbanden kunnen je helpen bij verschillende processen binnen het bedrijf. Het is een investering, maar je haalt er zeker waarde uit. Twijfel jij om een transportband aan te schaffen? In deze blog bespreken we een aantal voordelen van een transportband!

 

Transportbanden presteren onder zware omstandigheden

Het grootste verschil tussen het werk uit laten voeren door personeel of transportbanden, is dat een transportband veel meer gewicht aankan dan mensen. Dit is erg fijn, omdat je zeker weet dat je altijd op de transportband kunt rekenen. Met extreme omstandigheden bedoelen we niet alleen zware producten vervoeren, maar dan hebben we het ook over Kwetsbare goederen als glas. De temperaturen kunnen ook flink oplopen in een bedrijfspand, door de machines bijvoorbeeld. Ook onder die omstandigheden kan een transportband gewoon goed functioneren. Een transportband is dus een stabiele basis voor in jouw magazijn. 

 

Transportbanden in alle soorten en maten

Transportbanden worden vaak ingezet in magazijnen en die zijn eigenlijk nooit hetzelfde. Om die reden zijn transportbanden ook eigenlijk nooit hetzelfde. Zo kunnen transportbanden geplaatst worden in alle sectoren. Niet alleen de vorm en het formaat van de transportband kan worden aangepast, ook het materiaal van de band heeft verschillende opties. Zo worden er in de voedselindustrie vaak kunststof banden gebruikt, die zorgen voor extra hygiëne. Als je gebruik maakt van grovere producten dan kun je voor een rubberen band gaan. 

 

Goed voor je werknemers

Zoals we eerder benoemde kan een transport veel meer gewicht aan dan mensen. Door het aanschaffen van een transportband hoeven jouw werknemers niet meer de hele dag zware spullen van A naar B te verplaatsen. Dat betekend zeker niet dat het personeel dan overbodig is, want in veel gevallen kan het personeel nog ingezet worden op andere processen. Je werkt er dus een stuk sneller en efficiënter door. Het enige wat er bij de transportband nog moet gebeuren is de producten op de band plaatsen en er af te halen. Gezondheidsklachten onder jouw personeel zullen hierdoor ook wat afnemen. 

 

https://www.acb-transportbanden.nl/