Blog

Home / E27 LED is beter voor het milieu

E27 LED is beter voor het milieu

Date : Mar 15, 2016 Category : Business / Financial Services
Author: Tags: ,

Coastalmortgageservices

E27 LED verlichting is beter voor het milieu
LED verlichting aanschaffen en je huidige lampen vervangen is een goede manier om het milieu een handje te helpen. LED verlichting is namelijk op meerdere manieren beter voor het milieu dan gewone gloeilampen of spaarlampen.

LED verlichting bespaart op energie
Wanneer je je gewone gloeilamp vervangt door een E27 LED lamp, verbruik je 7 tot 8 keer minder energie. En dat betekent dus dat energiecentrales minder kostbare brandstoffen hoeven te verbruiken die steeds schaarser worden. Daarnaast is er dus minder uitstoot bij de energiecentrales wat weer zorgt voor minder luchtvervuiling.

LED verlichting bevat geen schadelijke stoffen
Wanneer je een spaarlamp met een E27 LED lamp vergelijkt is het belangrijkste verschil dat een LED lamp gebruik maakt van elektronica, terwijl in een spaarlamp het giftige kwik gebruikt wordt voor de ontsteking. Kwik is bij kamertemperatuur vloeibaar, maar wanneer het wat warmer wordt is het een gas en giftig. Spaarlampen moeten, in tegenstelling tot E27 LED lampen, dan ook altijd apart ingeleverd worden en kunnen niet in een gewone prullenbak gegooid worden. Toch belanden veel spaarlampen op de vuilnisbelt en verliezen het kwik dat vervolgens in de natuur terecht komt.

Minder LED verlichting nodig
Een gewone gloeilamp gaat misschien 1 tot 2 jaar mee. Wanneer je deze vervangt door een E27 LED lamp hoef je de eerstkomende 10 tot 15 jaar geen nieuwe lamp aan te schaffen. Er hoeven dus minder lampen gemaakt te worden en er is dus minder materiaal nodig, minder fabrieken en minder energie. Allemaal factoren die zorgen voor een beter milieu.

 Bovenstaande drie punten zijn de belangrijkste kenmerken van LED verlichting die bijdragen aan een beter milieu. Wil je dus ook je steentje bijdragen, dan vervang je je gewone lampen door LED lampen. Bijkomend voordeel voor jou is dus dat je ook nog eens een besparing op je energierekening ziet, waardoor je uiteindelijk geld over houdt.

http://www.leds-depot.be/led-230v/e27-led-lampen.html

Comments are closed.

© Copyright 2020.