Blog

Home / Het kopen van aandelen

Het kopen van aandelen

Date : Jun 28, 2016 Category : Business / Financial Services
Author: Tags: , , ,

Coastalmortgageservices

Money makes the world go round. De bank is de plek voor de mensen om hun geld te stallen en zij hopen dan nog wat rente binnen te kunnen schrapen maar dat zit er tegenwoordig helaas vaak ook niet echt meer in. Voor veel mensen is aandelen kopen daarom een betere optie, al schuilt hier natuurlijk ook meer risico in dan je geld op de bank laten staan. Om beleggen leren, zullen we eerst maar eens bespreken wat beleggen precies is.

Beleggen is eigenlijk niks of minder dan het aankopen van producten die je hopelijk op een later tijdstip met winst kunt verkopen. Die winst is ook precies het punt dat beleggen een onzekerdere optie maakt dan geld sparen bij de bank. Die winst, die is namelijk niet gegarandeerd. Met beleggen heb je de hoop dat je gekochte producten meer waard worden maar het kan net zo gebeuren dat dat niet zo is of dat de producten zelfs minder waard zijn geworden in de tussentijd.

Beleggen kun je zelf doen of je kunt er hulp bij vragen. Het is niet onmogelijk om het zelf te doen maar vooral in het begin is het wel handig om wat advies in te kunnen roepen wanneer nodig. Er zijn wel enkele soorten beleggingen die relatief veilig zijn en alsnog vaak wel rendabel zijn. Zo is beleggen in goud altijd al een populaire optie geweest. Goud is een betaalmiddel, maar wel een betaalmiddel dat minder snel haar waarde verliest als geld. Geld is natuurlijk ook onderhevig aan inflatie en deflatie, maar goud is eigenlijk vrij constant in haar waarde en klimt vaak ook nog wat omhoog omdat het natuurlijk ook een eindige grondstof is, in tegenstelling tot geld dat ook nog bijgedrukt kan worden (natuurlijk niet de bedoeling maar om even aan te geven).

http://leerbeleggen.com

Comments are closed.

© Copyright 2020.