Coastal mortgage services
Image default
Business / Financial Services

Hoe begin je een bedrijf zonder eigen geld?

Het is niet gemakkelijk je eigen bedrijf op starten en zonder startkapitaal in de vorm van eigen geld wordt het al helemaal moeilijk. Crowdfunding sites kunnen je wel helpen om een beginbedrag bij elkaar te krijgen. Maar hoe werkt dat nou eigenlijk? Wat heb je eraan als beginnende ondernemer? Een wat moet je nou allemaal regelen voor je een eigen bedrijf kunt beginnen? Lees er hier wat meer over in onderstaand blog.

Crowdfunding
Crowdfunding betekent eigenlijk dat anderen jouw bedrijf sponsoren of je in ieder geval wat geld lenen om te kunnen starten. Je hebt immers toch geld nodig om een pand te kunnen huren, gereedschap aan te schaffen en je winkel van voorraad te voorzien. Zo heb je alvast een start kunnen maken zodat je goed voorbereid bent op de klanten die gaan komen.

Kamer van Koophandel
In Nederland is het vrij gemakkelijk om je eigen bedrijf te starten. Je hoeft je alleen maar in te schrijven bij de Kamer van Koophandel, ook wel de KvK genoemd. Zodra je daar geregistreerd bent dan heb je al officieel een eigen bedrijf. Nederland is een erg handig land voor ZZP’ers. Het maakt hiervoor niet uit of je bedrijf een webwinkel, fysieke winkel of dienstverleningsbedrijf is. Ieder bedrijf kun je vrij makkelijk inschrijven en dan ben je een zelfstandige ondernemer met een eigen klusbedrijf of webwinkeltje.

Klantenkring opbouwen
Als je dan eenmaal alles op de rails hebt dan is het uiteraard de bedoeling dat alles een beetje gaat lopen. Daar heb je klanten voor nodig. Het is verstandig om van tevoren al klantonderzoek te doen om te kijken of mensen wel interesse hebben in de dienst of het product dat je aanbiedt. En als men al interesse heeft, is dat dan in de buurt van waar je jouw bedrijf wilt starten of kun je je beter ergens anders vestigen? Deze dingen moet je je afvragen voor je met je bedrijf gaat beginnen. Dit marktonderzoek kan je helpen om een plan te vormen van hoe je alles wilt gaan opzetten.

Naamsbekendheid
Je moet dus een zekere naamsbekendheid op gaan bouwen om je bedrijf van de grond te krijgen. Mensen moeten weten dat jouw dienst of product bestaat en dat ze daarvoor bij jou terecht kunnen. Om dit voor elkaar te krijgen moet je reclame maken voor je bedrijf. Dat kun je allereerst doen door een website aan te maken. Mensen die googlen naar een dakbewerker, koffiezetapparaat of tuinman kunnen dan bij jou aankomen omdat jij die dienst of dat apparaat aanbiedt. Maar je kunt ook groter denken en een reclamefilmpje opnemen. Ook kun je denken aan flyers en posters die je bij de plaatselijke supermarkt ophangt. Maar de beste bekendheid is natuurlijk mond-op-mond reclame van klanten die al eens een wasmachine bij je hebben gekocht of bij wie je eens geklust hebt. Zo bouw je langzamerhand een klantenkring op. Positieve reviews zullen dan weer andere mensen trekken.

Het is dus voor iedereen wel mogelijk om een bedrijf op te starten zolang je je er genoeg voor in wilt zetten en een beetje geluk hebt.