Coastal mortgage services
Image default
Business / Financial Services

Kosten om warmtepomp te kopen

De kosten om een warmtepomp te kopen liggen erg uiteen. Het is geheel afhankelijk van het type en de functie wil de prijs van een warmtepomp kopen bepaald kunnen worden. Een groot deel van de kosten gaat zitten in de aanleg van een degelijke boorput die nodig is om tot een niveau in de bodem te komen waar temperaturen stabiel zijn en het rendement om energie te onttrekken optimaal. Door ons installatiebedrijf aan het werk te zetten kan men zelf beschikken over zo’n handig stukje techniek dat nog vele jaren meegaat.

Het voordeel van warmtepompen kopen is dat men binnen een bepaalde tijd, zeg een jaar of tien, alle onkosten heeft terugverdiend en het vanaf dat moment als het ware gratis energie levert. Doordat het zeer rendabel om dit te doen kan men er altijd op verdienen. De mate waarin dat zo is wordt bepaald door het soort warmtepomp dat men koopt.

Betere techniek vanwege warmtepomp

Wanneer men een warmtepomp koopt is men voorbereid op de toekomst. Over een aantal jaar zal Nederland volledig afhankelijk zijn van elektrische manieren om te koken en zal men aardwarmte nodig hebben om huizen te verwarmen. Wees de toekomst dus een stapje voor en kies voor een warmtepomp kopen en installeren door een erkend installatiebedrijf. Met de hulp van een monteur die advies kan geven kan men zorgen dat men uiteindelijk beschikt over de betere techniek die vandaag de dag verkrijgbaar is. Verder kan men op het kopen van een warmtepomp ook nog een subsidie op de kosten krijgen.

Vervanging van boiler of Cv-ketel

Een goedkopere warmtepomp kopen is handig indien men een goede vervanging zoekt voor een boiler of een Cv-ketel. Door een passende warmtepompinstallatie aan te schaffen kan men een deel van de centrale verwarming over laten nemen door een warmtepomp die men bij ons kan kopen. Verder kan er op kleine schaal heet water geproduceerd worden met een warmtepompboiler.