Coastal mortgage services
Image default
Business / Financial Services

Soorten kilometerregistratiesystemen

Voor veel ondernemers en werknemers is het bijhouden van de kilometerregistratie een hoop gedoe. Toch zijn er veel verschillende soorten software en apps die de kilometerregistratie een stuk gemakkelijker kunnen maken en veel, zo niet bijna alle, werk uit handen kunnen nemen. Over de verschillende mogelijkheden lees je meer in dit artikel.

 

Eisen van de Belastingdienst

Het is belangrijk dat de verschillende systemen voor kilometerregistratie voldoen aan de eisen van de Belastingdienst. Een aantal leveranciers van kilometerregistratiesystemen heeft een keurmerk ontwikkeld dat de goedkeuring heeft van de Belastingdienst. Het Keurmerk RitRegistratieSystemen laat zien dat een systeem voldoet aan de eisen van de Belastingdienst. Zorg ervoor dat wat voor soort systeem je ook koopt, het goedgekeurd is en dit keurmerk bevat.

 

Soorten systemen

Er zijn verschillende soorten systemen die je kilometerregistratie bij kunnen houden. Wil je liever niks extra’s aanschaffen maar toch je kilometerregistratie enigszins automatisch bijhouden dan kan je speciale apps downloaden voor je smartphone. Deze apps zijn vaak redelijk goedkoop in aanschaf maar kosten ze wel data. Omdat je zelf de app aan moet zetten is de werking wel afhankelijk van de gebruiker. Je kan zomaar vergeten de app aan te zetten of je telefoon in z’n geheel vergeten. Als dit gebeurd heb je alsnog geen sluitende kilometerregistratie.

 

Een andere manier is door middel van een GPS systeem te laten installeren. Een GPS systeem vergt weinig onderhoud en je kan ervoor kiezen om de gegevens direct naar de Belastingdienst te sturen. Een andere manier die hier op lijkt en ook gebruik maakt van een GPS systeem is een black box. Dit is een soort minicomputer die alle gegevens van de auto registreert en opslaat in een pdf bestand of Excel sheet. Sommige merken kunnen alle gegevens ook direct naar het internet sturen waardoor je de gegevens kan inzien via een app of website. De black box is misschien wel de duurste maar ook de meest uitgebreide optie. Je hebt hier veel controle mee en kan veel gegevens van de auto controleren.

https://www.globaltrackmarks.nl/

Related Posts

Een deskundige advocaat in Ede

Taffe industriele tafels, Robuuste tafels, eiken tafels, industriele eettafel

Aanpassen van het uiterlijk